Salam Perkenalan

Assalamu 'ala kulli muslimin, wa salamun 'ala manittaba'al huda.
Salam sejahtera atas semua muslimin dan salam sejahtera atas sesiapa yang mengikut petunjuk.


Saya memulai blog ini "Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani".

Sesungguhnya Muhammad Rasulullah SAW telah bersabda :
"Apabila mati anak Adam, putuslah semua amalannya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan atau anak soleh yang mendoakannya."

Menyedari bahawa duitku taklah banyak mana untuk selalu disedekahkan dan tidak ada jaminan yang anak2 akan mendoakanku setelah aku mati nanti (Ya Allah, Kau jadikanlah anak2ku anak yang soleh yang selalu mendoakan kebaikan kepada orang tuanya..amin!), maka blog ini aku tuliskan. Moga2 segala ilmu/bahan yang aku kongsikan di sini membawa manfaat kepada ramai manusia.

Pun begitu apa yang tertulis di sini kebanyakannya bukanlah original daripada aku sendiri kerana aku ini seorang yang jahil lagi kurang ilmu. Setiap yang aku 'sharekan' di sini akan ku tuliskan dari mana ku mengambilnya, insyaAllah.
Blog ini terbaik dilayari menggunakn browser Mozilla Firefox 3.x

Selamat datang ke blog ini.. Semoga ia bermanafaat kepada kalian semua... Sebarang cadangan, komen, 'kutukan dan pujian' adalah dialu-alukan.

Tuesday, December 1, 2009

Kongsi Software

Saya sebenarnya tak banyak tau tentang software yg canggih manggih. Ada la beberapa sopwer yg sy selalu pakai yg nak dikongsikan di sini. Ada yg ori dan free, dan ada juga yg cracked. Pesanan saya, yg cracked tu sila guna atas tanggungan anda sendiri. Sebarang kerosakan PC akibat mendownload sebarang fail dalam blog ini atas risiko sendiri.

1) Selitkan ayat Quran dlm word atau try yang ini. Tak perlu taip, just 'klik n pick'
2) Mewujudkan 'tab' dalam word, excell dan powerpoint > OfficeTab

3) Untuk process copy yg lebih cepat > Teracopy Portable atau Teracopy2.01
4) Pembaca fail PDF yg lebih ringan dpd Adobe reader > Foxit (pas ni kasi uninstall itu adobe reader... byk makan space)
5) Untuk download fail lebih laju > IDM 5.18 Portable (cracked), thanks to Syokeratis Mr. Afif92
6) Pocket Islam untuk pengguna PDA

0 Komen: